Leírás és Paraméterek
Kérem kattintson az ajánlatkérés gombra, vagy hívjon a +36 30 712 2842 telefonszámon! Tájékoztatjuk szóban és írásban.
Tanácsadóként segítségére leszünk a termék kiválasztásában és megrendelésében. A termékeket a NICS Zrt. készíti, és rendelés esetén közvetlenül a gyártó szállítja ki Önnek a kért címre. Rendelését a gyártónak fizeti ki, és tőlük is kapja a számlát a vásárlásáról.
NICS probiotikus termékek - NICS Multivitamin + Goji bogyó
B-vitaminok
A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád. A B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy vitaminkomplexet (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12). A B-vitamin csoport tagjai közt nemcsak a vízben oldódás tulajdonság jelent összefüggést, hanem a szervezetünk számos szövetfajtájában végzendő feladatokat egymással összehangolt, szoros együttműködésben látja el.
B1-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a szív megfelelő működéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A tiamin hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.
B2-vitamin
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez. A B2 vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
B3-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának megőrzéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
B5-vitamin
Hozzájárul a szteroidhormonok, a D- vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez. Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, ezen kívül részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban.
B6-vitamin
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6 vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
B7-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelő anyagccsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.
B12-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12 vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.
E-vitamin
Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
K-vitamin
A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K1-vitamint elsősorban a zöld leveles növényekben találhatunk, mint például a zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli, a spenót, a paraj, és a máj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.
A-vitamin
Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, ahhoz, hogy az emésztőcsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elő az egyik az A-elővitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.
Hozzájárul a nyálkahártyák, a bőr normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál működéséhez.
C-vitamin
A C-vitamin talán a legismertebb vitamin, a vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
D-vitamin
A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. ( A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásában, illetve az immunrendszer normál működéséhez.
A természetben előfordulva a Goji bogyó
Kelet-Ázsiából származik, akárcsak a rokona, a nálunk is telepíthető kínai ördögcérna. Angol ˝wolfberry˝ nevének magyar fordítása révén nevezik farkasbogyónak is. A természetben előfordulva karotinoidokban gazdag, leginkább táplálékhoz keverve alkalmazzák.
Inulin és élőflóra
Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.
A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.
Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.
Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.
A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.
Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.
A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.
Mit jelent a c.f.u. kifejezés? |
||||
c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott. |
Milyen a hatékony élőflórás készítmény? |
|||||
- |
Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108vagy 109 telepképző egység. |
||||
- |
A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
|