Salomon Genesis női terepfutó cipő L47426900

Átlagos értékelés: Nem értékelt
 Nehéz terepen is magabiztos futást tesz lehetővé ez a neutrális terepcipő.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: Ingyenes
Kívánságlistára teszem
Cipőméret
56.490 Ft (44.480 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Salomon Genesis női terepfutó cipő  L47426900
56.490 Ft (44.480 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Ez egy olyan futócipő ami akár nehéz terepen is magabiztos futást tesz lehetővé, technikás ösvényeken köves sziklás felületen is precíz tartást biztosít és megfelelő tapadást. A külső talpon lévő stoplik minden talajon, sziklán jól megkapaszkodik meredek emelkedőkön vagy lejtőkön is védik a talpa akkor is ha nagy tempóban haladunk. A cipő dinamikus támasztóváza kellő oldalirányú támogatást ad. Aramidszálat (kevlár) is tartalmazó Matrix® felső része nagyon strapabíró, a homok és sár nem reked meg a szövetszálak között ami a felsőrész vásznának legnagyobb roncsolója. .

  • Active Chassis
  • energyFOAM
  • Matryx®
  • All Terrain Contagrip®
  • EndoFit™
  • Quicklace™

Active Chasis: Egy olyan betét a cipő középtalp sarokrészén  amely megtámasztja mind kívül mind belül a bokát és stabilabb lépést tesz lehetővé egyenetlen talajon is. Hasonló stabilitást végez mint a dupla sűrűségű hab de nem befolyásolja a láb állást indokolatlanul. Az utcai futócipő DRX BLiss cipőben alkalmazták először és a visszajelzések a használóktól mind elismerőek.

energyFOAM egy olyan új hab amely nem csak elnyelni képes a becsapódás és a talaj reakciójából származó rezgéseket elnyeli, hanem nagyon elnyeli, ezzel kevésbé fárasztja  a talp és a futásban résztvevő izmokat. A sípcsontot körülvevő mellette dolgozó izmok a sarok becsapódásakor de még a teljes talp egyszerre történp becsapódásakor (sarok és előtalp vagy talppárna) becsapódásakor védekeznek és indokolatlanul többletmunkát végeznek. Ezt a többletmunkát könnyíti az új hab energia elnyelő képessége.  Van egy ilyen marketing szlogen, hogy energizálva csillapít - nos ez ebben a formában értelmezhetetlen, de ha  úgy fogalmazzuk meg, hogy több felesleges energiát csillapít mint a korábbi habok akkor már akár műszakilag is értelmezhető az állatás.

Matryx® Egy olyan kevlárszálakkal kevert szőttes ami sűrű szövésnek és anyagának köszönhetően nem engedi a homokszemek és a sár szövetben lerakódó szemeinek pusztító hatását. Ebben a cipőben a homok szemek nem mennek át a vásznon könnyedén így benne sem képesek megrekedni mert a vászon felületén megrekednek, így nem képesek a vászon gyűrődésekor a szövetszálakat roncsolni, plusz a kevlár szálak sokkal nagyobb terhelésnek is ellenállnak mint a nylon vagy poliészter alapanyagok. Ennek a cipőnek a szellőzése nem olyan mint egy szúnyoghálós felsőrészű cipő, de a sárban mindig tiszta marad a lábad a cipőn belül, ha kamáslit is hordasz vagy megfelelően bekötöd amikor sárban vagy homokban futsz.

All Terrain Contagrip® A külső talp kialakítása a terepfutás igazi csemegéje. 6mm magas stopliszerű karmok a tapadást segítik a laza talajon is, de a kopó réteg gumi anyaga olyan, hogy a vizes talajon és sziklákon is jobban tapad mint egy sima utcai futócipő esetén. Igen ha valami jobban tapad akkor lágy és jobban kopik aszfalton. Nos ez a gumi a szikláknak és a beton koptató hatásnak is jobban ellenáll. Természetesen ha csoszogsz az ellen nincs ellenszer csak a futóiskola és a futás dinamikájának javítása de az már nem a cipő tudománya. Viszont a cipő talpa minden felületen jól viselkedik és megtartja kapaszkodó eredeti alakját hosszú kilométereken át.

 

EndoFit™ és Quicklace™ A felsőrész lábhoz idomulását és stabilitását ez a két technológia segíti és teszi precízzé. A Salomon gyorsfűző rendszere egyetlen húzás mellett is precíz stabil tartást ad a lábnak így a cipő képes végig együtt mozogni a lábbal, kiszolgálva a terepen de még a sík felületen történő talajfogást és elrugaszkodást ami a hatékony előrehaladást teszi lehetővé, főleg egyenetlen technikás terepen. Az EndoFit szövés a felsőrész szövetében pedig a a lábra simulást és a fűzőszemek tartó funkcióját viszi át a lábra ráidomulva tökéletesen. A cipő inkább precíz szűkebb kaptafa, de ha valaki szereti ha tartása van a cipőnek akkor a közepesen szélesebb vagy  normál szélességű láb ai komfortosan érzi magát a cipőben akár hosszú távokon is ahová tervezték a  cipőt mert a lábujjaknak van hely elől a cipőben.

Márka Salomon

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!